producties
     
 

Archief

31/12/03: De Regeringscommissaris

Misleiding en corruptie. Om deze sleutelbegrippen draait het in ‘De Regeringscommissaris’, de nieuwste productie van Koninklijk Theatergezelschap Kunst & Geest uit Westerlo.

In een rustig stadje wordt het bezoek van een incognito regeringscommissaris uit de hoofdstad aangekondigd. Dit nieuws slaat in als een bom, want niet alles loopt er zoals het hoort. De notabelen doen er dan ook alles aan om het imago van het stadje zo snel mogelijk op te poetsen. Een jongeman op doorreis weet van deze situatie handig gebruik te maken. Vanaf dat moment stapelen idiote misverstanden, vergissingen en toevalligheden zich op…

Met deze satirische aanklacht legt de auteur, Nikolaj Gogol, de angsten en de hypocrisie van de plaatselijke ambtenaren bloot. Voor de regie kunnen we andermaal rekenen op Marnix Verduyn.

De zeer uitgebreide cast bestaat dit keer uit: Fons Vos, Bieke François, Jos Rens, Rit van Geel, Kris Rens, Karel Willekens, Marcel Torfs, Jacques Arnauts, Gie Schaeken, Willy Mertens, Frank Sterckx, Willem Van Dyck, Steven Smets, Johan Van Braeckel en Johan Wynants.

Bekijk hier het overzicht van alle producties van 1945 tot 2004