Archief
     
 

Kunst en Geest presenteert Kerstmis op z'n best

"En Waar de ster bleef stille staan..."

van Felix Timmermans
in een regie van Jan Verbist

Toneelkring Kunst en Geest uit Westerlo brengt deze weken het beroemde kerstspel "En waar de Ster bleef stillestaan" van Felix Timmermans. Deze ontroerende kerstmislegende brachten de Westelse toneelmensen reeds in 1951,1975 en 1982 en telkens met zeer groot succes. Het is samen met "Een vloog over het Koekoeksnest" het successtuk van Kunst en Geest.

"En waar de Ster bleef stillestaan" behoort samen met Het Gezin Van Paemel,Slisse en Cesar,De Paradijsvogels tot de schat van het Vlaamse volkstoneel. In dit mirakelspel roept Timmermans op meesterlijke wijze de kerstsfeer op. Het hele verhaal speelt zich af rond drie sjofele volkstypen: de bedelaar Schrobberbeeck, de palingvisser Pitje Vogel en de herder Suskewiet. Als echte Pallieters, nemen ze het niet zo nauw met God en zijn gebod. Ook de duivel en de zwarte madame spelen hun spel!

In een afwisselend po?tisch decor van beemden, hutjes, kapellekens en het kleurrijke Netelandschap speelt alzo de strijd tussen goed en kwaad? Drie achtereenvolgende kerstnachten gebeurt er een wonder! Iedereen van harte welkom bij dit schoon,volks,grappig en ontroerend kerstverhaal.


Speeldata:
  • 14 - 15 - 21 - 22 - 28 - 29 november
  • 5 - 6 - 9 - 12 - 13 - 19 - 20 - 23 - 26 - 27 december
  • 21 december matin?e om 15 uur
      Telkens om 20.00 uur (uitgezonderd 21 december : 15 u)

Plaats: theaterzaal De Krekke Westerlo

Hartelijk welkomGRATIS RECEPTIE OP DE PREMIERE!!!