Archief
     
 

THEATERGROEP "KUNST EN GEEST" SPEELT "VROUWENSTAKING"

in een regie van Wim Van De Velde

"Vrouwenstaking" is een bewerking van Dani Van Gompel(regisseur van Het Staltheater van Oelegem) van "Lysistrata" van Aristophanes. Aristophanes is de eerste blijspeldichter van one Westerse beschaving.Hij plaatste zijn ondertussen wereldberoemde komedie "Lysistrata" in het oude Griekenland,waar de vrouw Lysistrata de vrouwen verenigt in een poging hun mannen te dwingen al hun oorlogen te staken en meer thuis te blijven.De vrouwen gebruiken daarvoor hun wapen:ze gaan in seksstaking.

Dani Van Gompel laat zijn Lysistrata afspelen in enkele Italiaanse dorpen tegen de achtergrond van de vendetta:de mannen zijn steeds buitenhuis ,omdat ze om de een of andere reden hun familie-eer of de eer van hun dorp moeten verdedigen.De vrouwen zijn het beu om steeds klaar te liggen voor hun mannen,als ze dan eens thuiskomen en ze gaan in vrouwenstaking,in seksstaking.Zelfs de hoeren sluiten hun zaak en steunen alzo de dorpsvrouwen.

De "Vrouwenstaking" van Kunst en Geest wordt met deze bewerking en onder de kundige regie van Wim Van De Velde (bekend van o.a. zijn TV-rollen in Familie,Wittekerke en Spoed) een ondeugend,erotisch,hartverwarmend,maar vooral een hilarich blijspel,dat door zijn muziek van de beroemdste Italiaanse schlagers met nieuwe,ondeugende liedjesteksten en dansen een sterk revuegehalte krijgt.

In een groots decor,dat de toeschouwer naar die typische Italiaanse dorpen brengt,acteren,zingen en dansen 12 actrices en 7 acteurs in dit kleurrijk,flitsend ,muzikaal totaalspektakel.

Spel:

Marleen Rens,Yvonne Vos,Rit Laenen,Ajes Rens,Lies Van Kerckhoven,Mariette Gijsbrechts,Sigrid Isenborghs,Kim Ceuppens,Annie Bruyndonckx,Ils Rens,Anny Van Elst,Lea Witvrouwen,Fons Vos,Karel Willekens,Willy Mertens,Kurt Even,Jan Spruyt,Steven Smets,Guy Van Kerckhoven.


Speeldata:
  • 14,20,21,27,28 november 2009
  • 4,5,8,11,12,18,19 december 2009


      Telkens om 20.00 uur

Plaats: theaterzaal De Krekke WesterloHartelijk welkomGRATIS RECEPTIE OP DE PREMIERE!!!