producties
     
 

Archief

14/11/04: Zout der Aarde

Wie herinnert zich nog het grappige stuk "de Schoonzusters" en wie herinnert zich nog het volkse "Groenten uit Balen"? Wel, maak van die twee theaterstukken een cocktail en je hebt meteen een beeld van ?Zout der Aarde?.

"Zout der Aarde" is geschreven door de Engelse schrijver John Godber en schetst een humoristisch, gevoelig en meeslepend portret van het leven in een mijnwerkersdorp in het Engelse Yorkshire. Het overspant drie generaties en is een meeslepende sage over de dromen, ambities, angsten, het verdriet, de vreugde en de ontgoochelingen van de zussen May en Annie Parker, wier hoop gevestigd is op Paul, de zoon van May. Herkenbare situaties zijn nooit ver weg en de volkse, grappige dialogen maken dit theaterstuk tot een ontspannende en aangename familiekroniek.

Het stuk won een ?Fringe First Award? op het festival van Edinburgh. Brigitte de Man, die eerder "de Schoonzusters" regisseerde, zal ook deze productie kneden tot een ZALIGE, PLEZANTE THEATERAVOND!

Treden voor u op: Rit Vangeel, Marleen Rens, Frank Guldentops, Frank Sterckx, Wouter Rens, Steven Smets, Tom Ceuppens, Mariette Gijsbrechts, Lily Rens, An Van Eynde en Natalie Sterckx.

Koninklijk Theatergezelschap Kunst en Geest speelt ?Zout der Aarde? op 12, 13, 19, 20, 26, 27, 30 november en op 3, 4, 10, 11, 17 en 18 december. De opvoeringen hebben plaats in de zaal 'De Krekke', St. Lambertusstraat, Westerlo, om 20u.

Bekijk hier het overzicht van alle producties van 1945 tot 2004