Archief
     
 

Kunst en Geest stellen graag aan U voor

"MARIUS"
Auteur:Marcel Pagnol
Regie:Jef Mellemans

Marseille,jaren dertig. Tegen de kleurrijke achtergrond van het cafeetje van C?sar in de Vieux-Port beleven we een schitterende liefdesgeschiedenis.Fanny krijgt een aanlokkelijk aanzoek van de rijke zeilmaker Panisse,maar haar voorkeur gaat toch uit naar haar jeugdliefde Marius.Maar waarvan droomt Marius?

"Marius" is een verhaal van alle tijden. Dromen en werkelijkheid botsen met elkaar.Zakenbelangen en idealisme gaan nooit echt harmonieus samen.Jong en oud hebben hun eigen specifieke verlangens.Ouders denken tot hun spijt niet als hun kinderen.Maar als het stuk al deze vele menselijke zwakheden blootlegt,dan bedekt ze deze toch ook telkens met de mantel der liefde.

Daardoor is het een lief stuk over dagelijkse dingen,over gewone mensen,maar op een subtiele wijze in sc?ne gebracht,doorspekt met puntige dialogen die alles behalve gedateerd klinken. "Marius" is een mooi romantisch liefdesverhaal gekruid met een milde humor.En voor normale mensen,oh zo herkenbaar!!!

Speeldata:
  • 17-18-24-25 November
  • 1-2-5-8-9-15-16-22-23 December
      Telkens te 20 uur

Plaats: theaterzaal De Krekke Westerlo

Hartelijk welkom

Spelers:Natalie Sterckx,Wouter Rens,Steven Smets,Fons Vos,Willy Mertens,Guy Van Kerckhoven,Anny Van Elst,Lily Rens,Tom Ceuppens,Lut Vos,Frank Sterckx,Karel Valgaeren, Annie Bruyndonckx,Hanne Goris,Katrien Goossens, Bart Bayens.